VMBO - examenbundels en samengevat

HAVO - examenbundels en samengevat

VWO - examenbundels en samengevat

Bestel jouw Examenbundels 2016-2017

Alles voor een geslaagd eindexamen

Gratis verzending vanaf €20,-  |  30 dagen bedenktijd  |  Vandaag besteld, morgen in huis  |  Veilig betalen
×

Examenbundels bestellen

Alle voordelen van examenbundels bestellen op een rij:
Stapelkorting: 10% bij 2 boeken en 15% bij 3+ boeken!
Volledig assortiment Examenbundels
Ook tweedehands Examenbundels
Examenbundels €15,50 & Samengevat €13
Gratis verzending boven €20,-
Vandaag besteld, morgen in huis
Uitstekende service van bol.com

Bestel examenbundels direct samen met jouw andere aankopen bij bol.com!

Koop bij bol.com

Eindexamens - informatie voor ouders

Gaat uw kind eindexamen doen? Het is voor u een spannende tijd en het lijkt soms voor ouders nog spannender dan voor hun zoon of dochter. Er komt deze belangrijke tijd veel op uw kind af, maar als ouder krijgt u daar niet meer alles van mee. Het is logisch dat u als vader of moeder ook goed op de hoogte wilt zijn van de eindexamens. Bijvoorbeeld omdat u een oogje in het zeil wilt houden of gewoon omdat u uw kind optimaal wilt begeleiden in de examentijd of de voorbereiding ernaar toe. Hier leest u alles wat u als ouder moet weten als uw kind eindexamen doet.

Uw kind is eindexamenkandidaat. Er staat veel te gebeuren; in een korte tijd is uw zoon of dochter de middelbare school ontgroeid. Tenminste, als alles goed gaat met de eindexamens en hij of zij goede eindexamencijfers haalt en slaagt voor het vmbo, havo of vwo examen. Zoals u wellicht nog van uw eigen examentijd weet is het eindexamen een spannende tijd. Als u uw kind wilt helpen is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de eindexamens. Hoe gaan de eindexamens tegenwoordig in z'n werk? Wanneer zijn de eindexamens? Wat kan mijn kind verwachten op een eindexamen? Hoe bereid hij/zij zich optimaal voor? Wat zijn de vereisten om te slagen? En mocht het dan toch nodig zijn, hoe werkt de herkansing? Wij zullen u proberen alle antwoorden op deze en nog veel meer vragen te geven. Opdat het een geslaagd eindexamenjaar van uw kind mag worden!

De eindexamens

Tijdens de eindexamens, het laatste onderdeel van de middelbare school, worden alle eindexamenvakken getoetst tijdens het Centraal Examen. Bekend en berucht om de lange examens, het zwoegen in een gymzaal en vooraf wekenlang leren op hun kamer. Afhankelijk van welke examenvakken uw kind gekozen heeft varieert het aantal examens wat ze moeten afleggen. Het eindexamen bestaat onder andere uit het eindexamen Nederlands, Engels, Duits of Frans, Wiskunde (A of B), Economie, Aardrijkskunde, Geschiedenis of Natuurkunde, Scheikunde en Biologie examens. Daarnaast zijn er nog andere examenvakken zoals Latijn en Grieks, het eindexamen maatschappijwetenschappen en Management & Organisatie. Bij elkaar opgeteld moeten de examenkandidaten al gauw tot 7 eindexamens maken.

Wanneer zijn de eindexamens?

De eindexamens 2018 vinden plaats van 14 mei 2018 tot en met 29 mei 2018 (kalenderweken 20-22), dat is een week later dan het eindigen van de mei-vakantie. Hierdoor hebben de scholieren die examen doen de tijd om extra veel te leren in de weken voorafgaand aan het examen. Het is aan te raden om het rooster eindexamens 2018 te bekijken, wellicht samen met uw kind om samen een rooster te maken en de voorbereidingen te plannen.

Wat kan mijn zoon/dochter op het examen verwachten?

Vaak zeggen examenkandidaten niet precies te weten wat ze kunnen verwachten. Het is belangrijk om goed te weten wat je van het examen kunt verwachten om je hierop goed te kunnen voorbereiden. Wij informeren niet alleen u, maar ook uw kind op wat te verwachten tijdens de examens. Door oude examenopgaven te oefenen en de uitwerkingen met uitleg erbij te gebruiken kunnen scholieren zich optimaal voorbereiden. Ze worden bekend met de type opgaven die zij op het eindexamen krijgen. Daarnaast leren ze welke antwoorden van hen verwacht wordt. Het oefenen van oude eindexamens kan via de Examenbundels 2018 voor mavo, havo en vwo. Bestel examenbundels voor uw zoon of dochter en help hem of haar met de voorbereiding en vergroot de kans van slagen!

Hoe bereid mijn kind zich optimaal voor op de eindexamens?

De eindexamens beslaan de vrijwel de volledige lesstof die in de afgelopen jaren aan bod is gekomen. Niet alleen de kennis uit het eindexamenjaar wordt getoetst. Sommige onderwerpen die al in voorgaande schooljaren zijn behandeld moeten ook geleerd worden voor het eindexamen. Hierdoor kan de leerstof zich opstapelen tot 3 schoolboeken per examenvak. Er moet dus veel geleerd worden. Dit vraagt een goede voorbereiding van de eindexamenkandidaat. Het is vooral belangrijk om goed overzicht te houden over wat geleerd moet worden. Examenbundels en Samengevat boeken kunnen hierbij enorm helpen. Alles wat je voor het eindexamen moet kennen staat overzichtelijk, duidelijk, kort en bondig in één Samengevat boek per examenvak. De examenbundel biedt oefenopgaven van examens met uitleg van specifieke examenopgaven die je tijdens de examens kunt verwachten. Hierdoor weet je precies wat je moet kennen en kunnen voor het eindexamen. Dit zorgt voor optimaal doelgericht en efficiënt leren.

Examentraining of examencursus nodig?

Examentrainingen zijn erg populair de laatste jaren. Veel scholieren maken gebruik van een examentraining, waardoor het haast normaal lijkt. Dit is echter een hype van de laatste jaren waar veel onderwijs-instanties op inspelen met het aanbieden van examencursussen voor verschillende examenvakken. Deze cursussen zijn echter duur, waardoor veel ouders deze niet kunnen betalen. Daarnaast is het vaak niet mogelijk om examentrainingen te volgen in veel examenvakken. De examenbundels daarentegen zijn al jarenlang populair bij examenkandidaten van vmbo, havo en vwo. Examenbundels zijn een goed en goedkoop alternatief voor een examentraining. Voor een veel lagere prijs is het mogelijk om voor meerdere examenvakken examenbundels te kopen voor uw kind. Daarnaast kunnen examenbundels ook goed gebruikt worden als aanvulling op een examentraining.

Examenbundels en Samengevat boeken nuttig?

Veel ouders willen hun kinderen optimaal ondersteunen bij de examens, in de hoop dat zij zullen slagen. Vaak weten zij niet exact hoe. Veel ouders schaffen Examenbundels en Samengevat boeken aan. Dit is een uitstekende manier om te helpen bij de voorbereiding van de eindexamens. De boeken zijn erg nuttig voor het oefenen van examenopgaven en het leren van alle benodigde theorie.

Wat zijn de slagingseisen?

Om alles te weten te komen over de slagingseis van de eindexamens kunt u de informatie op examenblad lezen.

Herkansing eindexamens

Moet uw zoon of dochter een vak herkansen omdat hij/zij gezakt is, maar nog wel kan slagen met een goed cijfer voor dit examen? Dan zal een herexamen plaatsvinden in het tweede tijdvak.