VMBO - examenbundels en samengevat

HAVO - examenbundels en samengevat

VWO - examenbundels en samengevat

Bestel jouw Examenbundels 2016-2017

Alles voor een geslaagd eindexamen

Gratis verzending vanaf €20,-  |  30 dagen bedenktijd  |  Vandaag besteld, morgen in huis  |  Veilig betalen
×

Examenbundels bestellen

Alle voordelen van examenbundels bestellen op een rij:
Stapelkorting: 10% bij 2 boeken en 15% bij 3+ boeken!
Volledig assortiment Examenbundels
Ook tweedehands Examenbundels
Examenbundels €15,50 & Samengevat €13
Gratis verzending boven €20,-
Vandaag besteld, morgen in huis
Uitstekende service van bol.com

Bestel examenbundels direct samen met jouw andere aankopen bij bol.com!

Koop bij bol.com

Rekentoets eindexamen

De rekentoets is berucht. Veel scholieren behalen de moeilijke rekentoets niet, ondanks extra rekenlessen op school. Er is veel ophef geweest over de rekentoets. Moet deze verplicht worden? Telt de rekentoets mee voor het examen? Moet je de rekentoets halen om te slagen voor het eindexamen? Wij leggen jou alles uit over de rekentoets en geven je tips hoe je een hoger cijfer kunt halen op de rekentoets, door middel van de Samengevat Rekenen 2F voor vmbo en Samengevat Rekenen 3F voor havo/vwo. Leer goed rekenen en haal de rekentoets met de Samengevat rekenen!

Rekentoets 2018

De rekentoets 2018 voortgezet onderwijs is een veelbesproken onderwerp van discussie. Er is veel onduidelijkheid over het wel of niet meetellen van de rekentoets voortgezet onderwijs. Er is veel geoefend voor de rekentoets 2018. Alsnog halen veel scholieren de rekentoets 2018 niet.

Rekentoets vmbo

De rekentoets vmbo is op niveau 2F. Het test jouw kennis en vaardigheden van rekenen. Het is een lastige toets die veel vmbo'ers helaas niet halen. Hoe kan je een goed cijfer halen op de vmbo rekentoets? Rekenen is een vaardigheid. Voor de mavo rekentoets moet je vooral rekentrucjes kennen. Deze trucjes kan je leren. Veel oefenen met rekenen is hierbij belangrijk. Er zijn goede rekenprogramma's en rekenoefeningen beschikbaar om te oefenen voor de vmbo rekentoets.

Rekentoets havo

De havo rekentoets op niveau 3F is een lastige rekentoets voor veel havisten. Het is een andere toets dan wiskunde, maar dat maakt het niet minder lastig. De rekenvaardigheden van veel havo-scholieren lijkt niet altijd op orde. Dat in combinatie met deze moeilijke rekentoets maakt dat veel scholieren deze havo rekentoets niet halen. Alle havo scholieren moeten veel oefenen of krijgen extra rekenles. Ook thuis kan je oefenen voor de rekentoets met de Samengevat Rekenen havo.

Rekentoets vwo

De rekentoets vwo is net als de havo rekentoets op niveau 3F. Er is bepaald dat dit niveau het basisniveau moet zijn voor alle vwo'ers. Het test jouw vaardigheden van rekenen. De vwo rekentoets is echter moeilijk gebleken voor veel vwo-ers. Dat is mede te verklaren dat veel vwo-scholieren niet vaak rekenen. Bij vwo wiskunde wordt er veel gebruik gemaakt van de grafische rekenmachine, waardoor er weinig hoofdrekenen gedaan wordt. De rekentoets sluit daarom wellicht niet meer goed aan op de rekenvaardigheden die middelbare scholieren hebben. Voor alle vwo'ers die moeite hebben met de rekentoets, maar deze toch willen halen, is het belangrijk om een goed cijfer te behalen. Veel oefenen met rekenen is het advies.

Rekentoets verplicht?

Er is veel over te doen geweest: wordt de rekentoets verplicht? Zo veel scholieren behaalden de rekentoets niet, waardoor de toets meerdere malen niet verplicht is gesteld. Mede hierdoor is de rekentoets ook meerdere keren uitgesteld. De rekentoets had al veel eerder ingevoerd moeten worden als verplicht deel van het voortgezet onderwijs. Momenteel is dit de informatie over de rekentoets 2018 dat deze niet meetelt voor het eindexamen 2018. Minister Slob van onderwijs liet in een brief aan de tweede kamer weten dat het cijfer voor de rekentoets niet meetelt voor het examen 2018. Er wordt een plan van aanpak gemaakt om de rekentoets en het reken-onderwijs te verbeteren, waarna deze zal meetellen met het eindexamen. In 2018 is de rekentoets niet verplicht. Voor scholieren die in een later jaar examen doen, is het belangrijk om goed te oefenen. Het plan is dat deze namelijk wel gaat meetellen voor het eindexamen. Lees meer over de regels omtrent de rekentoets.

Rekentoets halen

Om de rekentoets te halen moet je een goed cijfer halen op de rekentoets. Dit kan door veel te oefenen met rekenopgaven. Er is een oefentoets reken, welke je kunt maken om te oefenen voor de rekentoets voortgezet onderwijs. Je kunt hierdoor erachter komen wat er van jou verwacht wordt en welke rekenopgaven je kunt verwachten op de rekentoets. Daarnaast is er een Samengevat Reken te koop. Koop een Samengevat rekenen om jouw rekentoets te halen.

Samengevat Rekenen 2F

De Samengevat rekenen 2F is het samengevat boek met uitleg en oefenopgaven speciaal voor de rekentoets vmbo. Alles duidelijk, kort en overzichtelijk uitgelegd met voorbeelden, waardoor je eindelijk begrijpt hoe je de rekenopgaven moet maken. Dit boekje helpt jou om de vmbo rekentoets te halen. Vergroot jouw kans op het behalen van de vmbo rekentoets met het Samengevat rekenen vmbo boek door jouw rekenen te verbeteren.

Samengevat Rekenen 3F

De Samengevat rekenen 3F is een boekje gemaakt voor havo en vwo rekenen. Het is een samenvatting met alle benodigde informatie en kennis over rekenen. Hierin staat alles wat je moet kennen voor de rekentoets duidelijk en kort uitgelegd. Er zijn oefenopgaven en voorbeelden, waardoor de samengevat rekenen 3F de ideale voorbereiding op de rekentoets is. Koop jouw Samengevat reken 3F en verbeter jouw rekenvaardigheden waardoor je jouw kans op het behalen van de havo of vwo rekentoets vergroot.