VMBO - examenbundels en samengevat

HAVO - examenbundels en samengevat

VWO - examenbundels en samengevat

Bestel jouw Examenbundels 2016-2017

Alles voor een geslaagd eindexamen

Gratis verzending vanaf €20,-  |  30 dagen bedenktijd  |  Vandaag besteld, morgen in huis  |  Veilig betalen
×

Examenbundels bestellen

Alle voordelen van examenbundels bestellen op een rij:
Stapelkorting: 10% bij 2 boeken en 15% bij 3+ boeken!
Volledig assortiment Examenbundels
Ook tweedehands Examenbundels
Examenbundels €15,50 & Samengevat €13
Gratis verzending boven €20,-
Vandaag besteld, morgen in huis
Uitstekende service van bol.com

Bestel examenbundels direct samen met jouw andere aankopen bij bol.com!

Koop bij bol.com

Hoe overleef ik de eindexamens 2018?

De eindexamens 2018 komen er weer bijna aan. Het is dus de hoogste tijd om aandacht te besteden aan hoe je deze belangrijke periode doorkomt. Ook hierbij is een goede voorbereiding onmisbaar. Dit geldt niet alleen voor het voorbereiden op jouw examenvakken, maar een goede voorbereiding op wat er komen gaat en weten hoe de examens in elkaar steken is ongelofelijk belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Hier geven wij jou enkele tips om de eindexamens 20118 te overleven.

Voorbereiding examens 2018

Allereerst moet je het rooster kennen. Wanneer beginnen de examens voor jou? Op welke dag heb je welk eindexamen? Zet dit voor jouzelf in een rooster en plaats dit op jouw vaste werkplek. Hierdoor kan je altijd makkelijk en overzichtelijk terugvinden wanneer je welk examen hebt. Dit geeft rust en overzicht.
Een goede planning is misschien wel het belangrijkste van de eindexamens. Is plannen of time-management niet jouw sterkste kant? Dan kan jij wel wat hulp hierbij gebruiken. Vraag je ouders, vriend of vriendin of iemand anders die goed kan plannen om samen een planning te maken. Jij moet er zelf volledig achter staan. Jij moet immers jezelf aan deze planning kunnen houden. Maak de planning dus niet te ambitieus. Wees realistisch. Plan ook rusttijden en andere dingen om te doen. Heb je een verjaardag of feestje in de planning staan voor de aankomende weken? Geef ook dit aan in jouw planning, zodat je hier rekening mee kunt houden.
Als je een goede planning hebt gemaakt voor de examenweken en de weken die hieraan vooraf gaan dan kan je hier meer invulling aan gaan geven. Namelijk, het voorbereiden van alle examenvakken. Dit kan je op jouw eigen manier doen. Bijvoorbeeld door je schoolboeken te bestuderen en alle informatie hieruit leren. Dit zijn meestal wel veel boeken, waar alle informatie her en der verspreid in staat. Zowel belangrijke als onbelangrijke onderwerpen voor het examen. Daarom is voor veel scholieren leren uit schoolboeken niet de beste en meest effectieve manier. Veel vmbo, en zeker veel havo en nog meer vwo- examenkandidaten maken gebruik van examenbundels en samengevat boeken. De aanschaf van examenbundels is hun kosten meer dan waard!
Een ander vast onderdeel van de voorbereiding is het maken van oefenexamens en oude eindexamens. Maak deze alsof het een echt examen is. Met de hulpmiddelen die je hierbij kunt gebruiken en in de tijd die hiervoor staat aangegeven. Op deze manier raak je een beetje gewend aan hoe de examens verlopen. Natuurlijk heb je niet de stress zoals op een echt examen, maar door de situatie zo goed mogelijk na te bootsen, voelt het op het echte examen vertrouwder aan. Dit betekent niet dat je meteen gebruik moet maken van rituelen, doe gewoon wat voor jou fijn aanvoelt.

Tips voor eindexamens 2018

Naast een goede voorbereiding zijn er nog veel andere punten waar je op kunt letten. Je hoeft niet al deze adviezen op te volgen. Kies die dingen waar jij iets mee kunt. 
Goed slapen is een belangrijk advies voor iedere examenkandidaat. Je kunt beter 9 uur slapen dan 6 uur slapen en langer doorleren in de avond. De nachtrust heb je nodig om alle informatie goed te verwerken in je brein en voor een langere periode op te slaan. Daarnaast sta je een stuk uitgeruster op en kan je jezelf beter concentreren op de volgende ochtend. Bovendien is het dus aan te bevelen om niet alleen tijdens de examens op tijd naar bed te gaan, maar ook in de weken ervoor. Alleen op deze manier begin je echt uitgerust en fit aan de eindexamenperiode. 
Blijven sporten tijdens de examentijd is ook goed voor jouw algehele fitheid. Op het sportveld kan je ook al jouw gedachten over de examens even opzij zetten. Maak je hoofd dus even helemaal leeg en werk aan jouw lichamelijke fitheid, welke een grote invloed heeft op jouw hersenen. Hierdoor ben je goed in shape om op een later moment opnieuw te leren of een examen te maken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om naar school te fietsen om dagelijks in beweging te blijven.

Hopelijk heb iets aan deze tips om de examens 2018 zo goed mogelijk te doorstaan!